Topp

Till helgen startar Säsongen 2018 på riktigt!

Publicerad 2018-04-11 15:57
Ordförande har ordet:


Som nyvald ordförande för Färjestadens GoIF så vill jag passa på att tacka alla medlemmar för ert förtroende att låta mig leda er föreningen Färjestadens GoIF under 2018.

Vi är en förening som växer inom alla områden. Vi har aldrig haft så många ideella ledare, så många fotbollsspelande barn och ungdomar som vi har just nu. Vi har under de senaste åren varit i stort sett tvungna att bygga nya omklädningsrum på Grövle och att bygga ut befintliga omklädningsrum på Tallhöjden för att få plats för vår växande verksamhet. Detta att växa som förening är roligt men också en stor utmaning för en ideell förening. Som ordförande i föreningen så anser jag att en viktig uppgift är att få föreningen väl organiserad. Det är ett arbete som hela tiden förändras och aldrig blir riktigt färdigt. Det gäller också att få alla i och runt föreningen att dra åt samma håll och där har vi alla medlemmar har ett stort eget ansvar att hjälpas åt att få föreningen i rätt riktning och ta ansvar för föreningens framtid.

Några punkter jag vill lyfta om just föreningen Färjestadens GoIF:

  • Vi har en föreningsanda och en gemenskap i Färjestadens GoIF som känns unik och som inte sitter i väggarna utan väldigt långt in i våra medlemmars hjärtan. #viärfgoif
  • Vi tar också ett stort socialt ansvarstagande utanför vår förenings ramar, vi är och ska vara samhällsinvolverade och inkluderande i allt det vi gör. #viärfärjestaden
  • Vi ska sikta högt och vara sportligt framgångsrika, det är det idrott och fotboll handlar om. Vi skall göra det på vårt sätt, efter våra riktlinjer och efter den vägen vi tillsammans har valt. #ståpågåpå
  • Vår förening skapar framtidstro för våra barn och ungdomar men vi skapar också glädje för stunden, kompisar för livet och fantastiska minnen för framtiden. #tillsammans

Föreningens mål är tydligare och väldigt långsiktiga:

  • Fler ska spela fotboll längre.
  • Alla är välkomna.
  • Alla ska kunna få delta, bidra och vara en del av föreningen. Vi tillsammans!

Ideella föreningars ideologi grundar sig på att alla bidrar. Som medlem i vår förening har du en skyldighet och rättighet att ta ett föreningsansvar och bidra med det du kan. Så väl medlemmar, föräldrar, ledare och spelare. Alla hjälps åt och bidrar.

Jag är otroligt stolt över att Färjestadens GoIF äger och driver en egen anläggning. Planer, klubbhus och kansli är något som tillhör oss alla medlemmar. Vi får själv ta ansvar för allt. Det blir mer och mer unikt idag då många föreningar "bara" hyr in sig i kommunala anläggningar. Detta är ingen väg för oss, vi vill äga vår framtid.

Sponsorer och samarbeten med näringslivet är idag viktigare än någonsin för ideella föreningar. FGoIF:s styrelses ambitioner är att utöka sponsorskapet till ett bra samarbete där föreningen också ger tillbaka till företagen så alla vinner på samarbetet.

När vår egen anläggning ska underhållas så använder vi i första hand de företag som är våra sponsorer. Konferenser och mat levereras i första hand av sponsorer. Våra sponsorer ska synas!

Den största stoltheten är vår storhet:

Föreningen genomför cirka 1600 träningar och 400 matcher per år. Cuperna varje år besöks av cirka 120 lag och 1800 spelare. Totalt besöker årligen över 12000 personer våra matcher och cuper i Färjestaden. Marknaden i hamnen besöks av ca 3000-5000 personer. Vi är den största ideella leverantörer på Öland av fysisk aktivitet, folkhälsa, gemenskap och föreningsfostran. Detta ska vi alla vara mycket stolta över. På fredag startar säsongen för vårt herrlag och på lördag för vårat damlag så varmt välkomna att ta del av våra matcher och andra aktiviteter i vår förening under 2018.

Till helgen kör vi, varmt välkomna till säsongen 2018.

Med FGoIf hälsningar.

Ordförande/ Lucas Nilsson

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub