Topp

Snart startar äntligen säsongen 2019 på riktigt!

Publicerad 2019-03-28 13:07

Ordförande har ordet:

Som ordförande för Färjestadens GoIF så vill jag passa på att tacka alla medlemmar för förtroendet att låta mig leda er föreningen Färjestadens GoIF även under 2019.

Vi är en förening som fortsätter växa och att ta ansvar. Vi har aldrig haft så många ideella ledare, så många fotbollsspelande barn och ungdomar som vi har just nu! Vi är nu över 700 medlemmar.

Vi har under vinter investerat i nya duschar och toaletter på Tallhöjden, vilket var behövligt då dessa var från slutet av 1990-talet.

Vi har en ekonomi i balans och detta trots att vi under flera år har gjort flera stora investeringar i våra anläggningar och maskinpark. Vi har varit duktiga på att göra saker som bidrar i samhället och som gör att vi fått ett väldigt positivt rykte i Småland som en förening med framtidstro, drivkraft och fin verksamhet, detta är vi stolta över.

Som ordförande i föreningen så anser jag att min viktigaste uppgift är att få föreningen väl organiserad så detta arbete fortsätter vi med under 2019. Vi vill få fler att hjälpa till och tycka det är roligt att få bidra till vår verksamhet.

Det gäller också att få alla i och runt föreningen att dra åt samma håll och där har vi alla medlemmar ett stort eget ansvar att hjälpas åt för att få föreningen i rätt riktning och ta ansvar för föreningens framtid.

Vi vill vara sportsligt framgångsrika med våra seniorlag. Vi vill på sikt öka antalet egna fostrade FGoIF spelare i våra representationslag och vi vill spela en anfallsglad fotboll där vi alltid vill göra fler mål.

Några punkter om vilka vi i Färjestadens GoIF är, vill vara och den framtid vi vill skapa:

  • Vi har en föreningsanda och en gemenskap i Färjestadens GoIF som kännas unik och som inte sitter i väggarna utan långt in i våra medlemmars hjärtan. #viärfgoif
  • Vi tar också ett stort socialt ansvarstagande utanför vår förenings ramar, vi är och ska vara samhällsinvolverade och inkluderande i allt det vi gör. #viärfärjestaden
  • Vi ska sikta högt och vara sportligt framgångsrika, det är det idrott och fotboll handlar om. Vi skall göra det på vårt sätt, efter våra riktlinjer och efter den vägen vi tillsammans har valt. #ståpågåpå
  • Vår förening skapar framtidstro för våra barn och ungdomar men vi skapar också glädje för stunden, kompisar för livet och fantastiska minnen för framtiden. #fgoiftillsammans

Föreningens mål är tydligare och väldigt långsiktiga:

  • Fler ska spela fotboll längre.
  • Alla är välkomna.
  • Alla ska kunna få delta, bidra och vara en del av föreningen. Vi tillsammans!

Ideella föreningars ideologi grundar sig på att alla bidrar. Som medlem i vår förening har du en skyldighet och rättighet att ta ett föreningsansvar och bidra med det du kan. Så väl medlemmar, föräldrar, ledare och spelare. Alla hjälps åt och bidrar. Vi säljer lotter, står i kiosken på matcher och ställer upp på cuper som funktionärer, detta är något som ingår i att tillhöra en förening. Detta ger också tillbaka och gör att vi inte behöver ta flera tusen i medlemsavgift, att vi kan ha vaktmästare som sköter om vår anläggning. Detta gör också att alla våra barn har möjlighet att åka på stora äventyr som Bullerby Cup 12 år och Gothia Cup 14 år då föreningen tar den kostnaden.

Jag är otroligt stolt över att Färjestadens GoIF äger och driver en egen anläggning. Planer, klubbhus och kansli är något som tillhör oss alla medlemmar. Vi får själv ta ansvar förallt. Det blir mer och mer unikt idag då många föreningar "bara" hyr in sig i kommunala anläggningar. Detta är ingen väg för oss, vi vill äga vår framtid i vår egen anläggning.

Sponsorer och samarbeten med näringslivet är idag viktigare än någonsin för ideella föreningar. FGoIF:s ambitioner är att utöka sponsorskapet till ett bra samarbete där föreningen också ger tillbaka till företagen så alla vinner på samarbetet.

När våra egen anläggningar ska underhållas så använder vi i första hand de företag som är våra sponsorer. Konferenser och mat levereras i första hand av sponsorer. Våra sponsorer ska synas vid arrangemang och cuper!

Den största stoltheten är glädje och gemenskapen när alla vill vara med och bidra!

Föreningen genomför cirka 1600 träningar och 400 matcher per år. Cuperna varje år besöks av cirka 130 lag och 1900 spelare. Totalt besöker årligen över 12000 personer våra matcher och cuper i Färjestaden. Marknaden i hamnen besöks av ca 3000-5000 personer. Vi är den största ideella leverantörer på Öland av fysisk aktivitet, folkhälsa, gemenskap och föreningsfostran. Detta ska vi alla vara mycket stolta över.

Vill du stödja vår förening på ett enkelt och roligt sätt så kom på våra herr- och dam-lagsmatcher under 2019. Njut av den fantastiska omgivningen på Tallhöjden, fin lokalfotboll, starkt kaffe och en genuin föreningskänsla. Varmt välkomna!

Med FGoIF hälsningar.

Ordförande/ Lucas Nilsson

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub