Topp

Satsning på ungdomsidrott och idrottsturism

Publicerad 2018-10-22 12:47
I samarbete med Färjestadens Goif kommer Mörbylånga kommun att starta upp en ny idrottssatsning. Projektet är uppdelat i tre delar och Färjestadens Goif kommer samordna dessa. Den första delen handlar om drive-in-idrott, dit ungdomar, utan föranmälan, kan komma och idrotta tillsammans.

– Det här konceptet med spontanidrott har genomförts med god framgång på flera platser i Sverige och de första aktiviteterna planerar vi att köra i gång redan i höst, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare i Mörbylånga kommun.
Lucas Nilsson är ordförande och samordnare i Färjestadens Goif. – Många ungdomar är stillasittande och utanför föreningslivet i dag. Det är dessa ungdomar vi vill nå där de kan prova på olika sporter. Syftet är att få fler ungdomar i rörelse. Målet är att ha aktiviteter fem fredagar under hösten 2018 för att till våren utöka till 15 fredagar, och till hösten 2019 köra ytterligare 15 fredagar, säger Lucas Nilsson.
Under hösten sjösätts även projektet med idrottsskola för årskurs 1-elever i Mörbylånga kommun. Precis som drive-in-idrotten samordnas idrottsskolan av Färjestadens Goif. Eleverna kommer att få testa på en rad olika sporter som dans, tennis, badminton, fotboll, innebandy och friidrott under tolv tillfällen per läsår. Sista anmälningsdagen till idrottsskolan är den 1 november. – Med idrottsskolan kommer vi ha fyra olika grupper med 20 platser i varje. Två kommer utgå från Färjestaden, en från Gårdby och en från Mörbylånga, säger Matheus Tholin.
Idrottsskolan är ett samarbete mellan en rad idrottsföreningar i kommunen och skolan.
Den tredje delen i idrottssatsningen är att försöka utöka och utveckla idrottsturismen på södra Öland. Färjestadens Goif kommer under hösten att kartlägga och sammanställa kommunens olika evenemang- och lägertillställningar och arbeta fram en strategi för hur dessa kan marknadsföras och utvecklas på bästa sätt. – Det här är ett pilotprojekt där vi kommer testa och utvärdera. Vi hoppas att alla tre delarna ska bli långvariga, säger Matheus Tholin.
Kontaktpersoner:
Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare
Tfn: 0485-474 92, matheus.tholin@morbylanga.se
Lucas Nilsson, ordförande Färjestadens Goif Tfn: 070- 233 9736


Styrelsen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub