Topp

Halvtid 2019

Publicerad 2019-07-30 11:02

Halvtid för Färjestadens GOIF 2019!

Ordförande har ordet:

Hej alla medlemmar i vår förening Färjestadens GOIF. Vi har nu kommit till halvtid 2019 och det känns som ett bra läge att summera första halvåret och lägga fram tankarna inför hösten.

Denna vecka är årets viktigaste för föreningen då ICA Ölands Cup ska arrangeras på Tallhöjden. Det kommer att bli fantastiska dagar på Tallhöjdens IP med spännande matcher, mycket känslor och massa fotboll. Styrelsen tackar alla som bidrar och gör detta möjligt.

Fantastiskt att vår förening kan arrangera detta fotbollsäventyr för 60 lag från hela södra Sverige och deras familjer. Hoppas att ni alla får och tar chansen att vara en del av detta arrangemang som funktionärer, spelare, ledare eller publik där vi alla tillsammans ger dessa barn minnen för livet från Öland och Färjestaden. Kom även och heja på våra rödvita 11-åringar i FGOIF.

Annat som händer just nu i föreningen:

· BULLERBY CUP: Vi som var på Bullerby cup kan nog alla hålla med om att Färjestadens GoIF är en förening med ljus framtid. Vilka duktiga barn vi har i föreningen, på planen spelades en väldigt fin fotboll, bredvid planen hejade föräldrar på ett mycket bra sätt och ledarna tog ett stort ansvar för att ge alla barn goda minnen och möjligheten att få vara en del av en gemenskap. Vi i styrelsen kan bara säga TACK för er insats.

· Våra seniorlag Dam och Herr spelar en fin fotboll och ligger i toppen av tabellerna, de skulle förtjäna mer publik på sina matcher då dessa matcher sällan slutar 0-0. Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet och många unga egenfostrade spelare kommer att få chansen att visa vad de kan i våra seniorlag framöver, detta vill vi fortsätta med och viktigt att vi har tålamod att utbilda fler spelare längre upp i åldrarna.Annat som händer just nu i föreningen:

· Vi i styrelsen jobbar hela tiden med att utveckla vår organisation för att kunna klättra i tabeller och utveckla fler ungdomar. Vi vill hitta fler som vill vara en del i FGOIF och hjälpa till med allt ifrån fotbollstränare, lagföräldrar, funktionärer kring matcher eller i våra olika sektioner. Fler som gör en lite del så blir det roligare att vara med och vi kommer att bli ännu bättre. Så vi hoppas att just du kan tänka dig att ta en roll i vår förening i framtiden.

· Vi i styrelsen jobbar på att öka föreningens intäkter då det är väldigt kostsamt att driva och äga en egen fotbollsanläggning. Vi kommer därför att göra insatser som ger föreningen ökad ekonomi för att kunna utvecklas framöver:

Ölandscupen är vår viktigast intäktskälla då den ger en bra slant, funktionärer på Iron Man. Herr och Dam lag är parkeringsvakter på arrangemang i Halltorp. Vi säljer lotter och idrottsrabatten. Vi kommer även fortsätta med bakluckeloppis på Granudden då det ger en bra slant också. Allt detta för att ekonomin ska gå runt och vi ska kunna hålla en relativ låg träningsavgift. Skulle vi inte göra detta så skulle träningsavgiften ligga betydligt högre än idag.

· Vi har planer på att utveckla och förbättra Grövle på flera sätt, har ni idéer och kan bidra, hör av er till oss i styrelsen. Vi skulle bl.a. behöva gräva en brunn för att kunna vattna planerna.

Saker vi har gjort och gör:

· Vi är en förening som fortsätter växa och att ta ansvar. Vi har aldrig haft så många ideella ledare, så många fotbollsspelande barn och ungdomar som vi har just nu! Vi är nu över 700 medlemmar och det kommer nya spelare varje månad.

· Marknaden var som vanligt grymt bra arrangerat i år och ger även den en bra slant till föreningen. Tack Svenne och alla i marknadsgruppen.

· Vi har under vinter investerat i nya duschar och toaletter på Tallhöjden, vilket var behövligt då dessa var från slutet av 1990-talet. Vi har under sommaren sått nytt gräs på A-plan och B-plan och hoppas dessa blir riktigt fina framöver.

· Vi har en ekonomi i balans och detta trots att vi under flera år har gjort flera stora investeringar i våra anläggningar och maskinpark. Vi har varit duktiga på att göra saker som bidrar i samhället och som gör att vi fått ett väldigt positivt rykte i Småland som en förening med framtidstro, drivkraft och fin verksamhet, detta är vi stolta över. Alla i och runt föreningen ska dra åt samma håll och där har vi alla medlemmar ett stort eget ansvar att hjälpas åt för att få föreningen i rätt riktning och ta ansvar för föreningens framtid.

· Vi vill vara sportsligt framgångsrika med våra seniorlag. Vi vill på sikt öka antalet egna fostrade FGoIF spelare i våra representationslag och vi vill spela en anfallsglad fotboll där vi alltid vill göra fler mål.

Några punkter om vilka vi i Färjestadens GoIF är, vill vara och den framtid vi vill skapa:

· Vi vill och har en föreningsanda och en gemenskap i Färjestadens GoIF som kännas unik och som inte sitter i väggarna utan långt in i våra medlemmars hjärtan. #viärfgoif

· Vi tar också ett stort socialt ansvarstagande utanför vår förenings ramar, vi är och ska vara samhällsinvolverade och inkluderande i allt det vi gör. #viärfärjestaden

· Vi ska sikta högt och vara sportsligt framgångsrika, det är det idrott och fotboll handlar om. Vi skall göra det på vårt sätt, efter våra riktlinjer och efter den vägen vi tillsammans har valt. #ståpågåpå

· Vår förening skapar framtidstro för våra barn och ungdomar men vi skapar också glädje för stunden, kompisar för livet och fantastiska minnen för framtiden. #fgoiftillsammans

Föreningens mål är tydligare och väldigt långsiktiga:

· Fler ska spela fotboll längre.

· Alla är välkomna.

· Alla ska kunna få delta, bidra och vara en del av föreningen. Vi tillsammans!

Ideella föreningars ideologi grundar sig på att alla bidrar. Som medlem i vår förening har du en skyldighet och rättighet att ta ett föreningsansvar och bidra med det du kan. Så väl medlemmar, föräldrar, ledare och spelare. Alla hjälps åt och bidrar. Vi säljer lotter, står i kiosken på matcher och ställer upp på cuper som funktionärer, detta är något som ingår i att tillhöra en förening. Detta ger också tillbaka och gör att vi inte behöver ta flera tusen i medlemsavgift, att vi kan ha vaktmästare som sköter om vår anläggning. Detta gör också att alla våra barn har möjlighet att åka på stora äventyr som Bullerby Cup 12 år och Gothia Cup 14 år då föreningen tar den kostnaden.

Vi ska vara otroligt stolta över att Vi i Färjestadens GoIF äger och driver en egen anläggning. Planer, klubbhus och kansli är något som tillhör oss alla medlemmar. Vi får själv ta ansvar för allt. Det blir mer och mer unikt idag då många föreningar "bara" hyr in sig i kommunala anläggningar. Detta är ingen väg för oss, vi vill äga vår framtid i vår egen anläggning.

Sponsorer och samarbeten med näringslivet är idag viktigare än någonsin för ideella föreningar. FGoIF:s ambitioner är att utöka sponsorskapet till ett bra samarbete där föreningen också ger tillbaka till företagen så alla vinner på samarbetet.

När våra egen anläggningar ska underhållas så använder vi i första hand de företag som är våra sponsorer. Konferenser och mat levereras i första hand av sponsorer. Våra sponsorer ska synas vid arrangemang och cuper!

Den största stoltheten är glädje och gemenskapen när alla vill vara med och bidra!

Föreningen genomför cirka 1600 träningar och 400 matcher per år. Cuperna varje år besöks av cirka 130 lag och 1900 spelare. Totalt besöker årligen över 12000 personer våra matcher och cuper i Färjestaden. Marknaden i hamnen besöks av ca 3000-5000 personer. Vi är den största ideella leverantörer på Öland av fysisk aktivitet, folkhälsa, gemenskap och föreningsfostran. Detta ska vi alla vara mycket stolta över.

Vill du stödja vår förening på ett enkelt och roligt sätt så ta med familjen och kom på våra herr- och dam-lags matcher under hösten. Njut av den fantastiska omgivningen på Tallhöjden, fin lokalfotboll, starkt kaffe, varm korv och en genuin föreningskänsla. Varmt välkomna!

Med FGoIf hälsningar.

Ordförande/ Lucas Nilsson

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub