Topp

Beslut om en ny cup-policy

Publicerad 2018-07-24 10:42
Vi har tagit beslut om en ny tydlig cup-policy som föreningens ledare ska följa, så viktigt att ni tar del och följer denna när ni åker på cuperna framöver med era lag.

Förtydligande till FGoIF föreningspolicy

Policy för speltid i cuper:

Syfte med Cupdeltagandet!

I FGoIF ser vi cupdeltagande primärt som ett sätt att bygga lagets gemenskap och sammanhållning. Vi vill att cupen ska erbjuda ett minnesvärt äventyr för alla våra barn och ungdomar.

Speltid:

Upp till och med 15 års ålder skall varje spelare som är uttagen till cup få speltid.Upp till och med 12 år spelar alla lika mycket och varje spelare spelar minst halva matchtiden i cupen.Från och med 13 år kan matchtiden variera mellan spelare då positionsspel, träningsnärvaro och taktik kommer in i bilden mer och mer. Dock ska varje spelare spela MINST halva matchtiden till matchen man är uttagen till och är det flera matcher och många spelare där spelare måste stå över vissa matcher så ska alla spelare stå över lika många matcher.

Från och med 16 år ges möjlighet för ledare att i ett eventuellt slutspel nivåanpassa laguttagning och spela för att vinna matchen. Dock skall gruppspelet genomföras enligt principen minst halva matchtiden för alla i de matcher man spelar.

Motivering till beslutet:

Våra ledare har ett stort ansvar att behandla barnen lika och detta är särskilt viktigt när man åker på cuper. De bästa spelarna är oftast bäst i dessa unga åldrar för att de har utvecklats tidigare än sina kompisar, detta förstår kanske inte alla föräldrar. De duktiga spelarnas stimulans ska vara att om det är möjligt kunna få spela med en äldre åldersgrupp som är i samma utvecklingsfas, de ska inte få ta speltid från de som är sena i utvecklingen i sin egna åldersgrupp.

Fotboll är en lagsport och laget går före jaget, detta måste man lära även de bästa spelarna. Att få alla att jobba som ett lag och arbeta tillsammans oavsett var man ligger i utveckling och kunskapsnivå är en viktig kunskap.

Exempel:

Gothia kostar föreningen 60 000:- per lag men det är föräldrar som står i kiosken och säljer bingolotter m.m. som bidrar och står för denna kostnad till stora delar. Familjer lägger även sin semester för att följa med och heja på laget. Att då inte ge alla barn snarlik speltid är fel.

Beslutat den 23/7 2018

STYRELSEN FGOIF

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub