Topp

Färjestadens GoIF gör skillnad

Precis som många andra föreningar i Sverige gör vi skillnad för människor. Goifen sysselsätter idag cirka 500 barn och ungdomar i vår vanliga fotbollsverksamhet. Vi ger barn och ungdomar ett andningshål från en vardag fylld av skärmar, stillasittande och mobiler. Vi förflyttar dem till lekens och fotbollens värld. En värld som ger dem en hälsosam stund där varje löpsteg gör skillnad, där varje ansträngning ger en starkare kropp och en mental styrka som är bra att ha i livets framtida utmaningar. Vi får dem att fungera ihop som ett lag och lär dem att respektera och ta hand om varandra. Vi får dem att växa som individer, att utvecklas som fotbollsspelare och vi ger dem mål att uppnå tillsammans. Vi lär dem kämpa tillsammans i med och motgångar för att nå framgångar.

Vi har fantastiska ledare som bryr sig och som tar sig tid för ungdomar som idag har det svårt och som behöver någon att prata med.

Vi har ledare som gör skillnad varje dag när de med högt buret huvud ser det lilla barnet i ögonen med en blick som säger: – Jag tror på dig, du kan lite mer och du kommer klara det bara du kämpar på och gör ditt bästa. Jag ser dig.

Vår hemmaplan är i klubbstugan och ute på fotbollsplanen, men vårt engagemang sträcker sig längre än så.

För vi gör skillnad.

Vi har sedan 2015 träffat många människor som flytt från en outhärdlig situation i sitt hemlandet, genomlevt en omänsklig flykt och hamnat ensamma i ett land med ett främmande språk, andra sociala normer, värderingar och traditioner. Vi har haft hundratals unika deltagare i aktiviteter för ökad inkludering i vårt samhälle. För oss är det här arbetet viktigt, vi vill göra och gör skillnad för dessa människor. Inte för att fotbollen är lösningen på deras situation utan för att vi kan erbjuda en mötesplats och meningsfull sysselsättning, en hälsosam aktiv fritid, möjlighet till engagemang och en gemenskap i FGOIF som en väg in i det svenska samhället. Hos oss är alla välkomna oavsett.

Så vi presentera 4 nya projekt som går under samlingsnamnet "Goifen gör skillnad".

Idrottsskolan - Drive in idrott - Idrottsturism - Häng med Aktivitet för integration.

Dessa projekt hoppas vi kommer göra skillnad för många.

Mvh Styrelsen FGOIF

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub